BESKÆMMENDE BORGERLIG ADFÆRD I MINKSAGEN

Af Mogens Jensen, Socialdemokratiet

Det er beskæmmende at følge de borgerlige partiers adfærd under minkkommissionens arbejde. Det fremstår jo nu endnu mere tydeligt, at de ingen respekt overhovedet har for arbejdet i kommissionen, som de selv har været med til at nedsætte. De har åbenlyst kun en dagsorden – og det er ikke at få fakta frem i forløbet omkring aflivning af mink – men at søge at skade Mette Frederiksen og Socialdemokratiet mest muligt.

Vi så det allerede da Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance, i folketingssalen, stemte for et fuldstændig ubelyst forslag på 5 linier, om at rejse en rigsretssag mod Mette Frederiksen. Man behøvede åbenbart ikke vente på granskningskommissionen, som man selv har nedsat. Det taler helt for sig selv: fakta og granskning er ligegyldigt for dem. Det handler om at lave størst politisk skade på regeringen.

Men det ændrer ikke på fakta og det forhold, at regeringen var nødt til at træffe en trist beslutning om at aflive alle mink i Danmark, for at standse coronasmittespredningen fra mink til mennesker, og for at undgå yderligere minkmutationer med risiko for vore vacciner. Havde det stået klart, at der ikke var lovhjemmel, var der sket det, som er sket rigtigt mange gange under coronakrisen: regeringen havde bedt Folketingets partier om at vedtage en hastelov – og det havde der været et klart flertal for.

Ja – måske ikke med de borgerlige partier, for det fremstår jo tydeligt at de ikke ville have udvist den helt nødvendige handlekraft for at standse den omfattende coronasmitte blandt mink – og så ville folkesundheden og Danmark have stået et helt andet sted.

%d bloggers like this: