NEIL YOUNG ANNONCERER NY LP-SERIE

Af Jan Poulsen

ENDELIG:
NEIL YOUNG ANNONCERER NY LP-SERIE
Han udgav en ny plade fem uger i træk i februar/marts i år og talte samtidig om en serie officielle piratplader, han ville udsende i august, altså nu, men så blev der pludselig helt stille. Indtil i går, hvor NEIL YOUNG endelig annoncerede udgivelsen af den første i serien.
Der er tale om en optagelse af hans solokoncert i Carnegie Hall i New York City den 4. december 1970, der er en af de helt tidlige og meget elskede piratplader, der findes med ham; jeg stod fx selv og langede den over disken i en pladebutik i København i slutningen af 1970’erne, og siden er den naturligvis også blevet tilgængelig på cd; lige så uofficiel som lp’en.
Neil Young har naturligvis – som alle andre populære musikere – været klar over, at skumle personer har optaget ham i smug og udgivet musikken uofficielt, og nu har han så besluttet at drille dem ved at tage seks af ”deres” populæreste titler og udgive officielt på vinyl og cd.
Den første, altså Carnegie Hall 1970, udkommer fredag 1. oktober, og de fem næste i serien vil følge i løbet af 2022; alle med omslag identisk med de gamle piratplader.
Lyden vil – ikke overraskende – været markant forbedret, og det kommende album er udvidet med hele ti sange i forhold til den gamle piratplade, som herefter kan kastes på møddingen.

Carnegie Hall 1970 indeholder:
Down by the River / Cinnamon Girl / I Am a Child / Expecting to Fly / The Loner / Wonderin’ / Helpless / Southern Man / Nowadays Clancy Can’t Even Sing / Sugar Mountain / On the Way Home / Tell Me Why / Only Love Can Break Your Heart / Old Man / After the Gold Rush / Flying on the Ground Is Wrong / Cowgirl in the Sand / Don’t Let It Bring You Down / Birds / Bad Fog of Loneliness / Ohio / See the Sky About to Rain / Dance Dance Dance

Vil du høre en smagsprøve fra koncerten og dermed det kommende dobbeltalbum, har Neil Young netop uploadet Cowgirl In The Sand.

%d bloggers like this: