Christian Petzold kommer til byen!

Af Kim Foss, Camera Film

ROYALT BESØG. Når vi har galla på ‘Undine’ næste søndag (29/8) i Grand Teatret, bliver det med Christian Petzolds tilstedeværelse. Jeg ved ikke lige, hvor meget dét måtte lyde af, men det har altså taget mig 17 år at få den gode instruktør til byen. Tilbage i 2004 viste vi tre af hans allerførste film – ’Die innere Sicherheit’, ’Toter Man’ og ’Wolfsburg’ – på NatFilm Festivalen, men Christian, som ikke er vild med at rejse, blev hjemme i Berlin (og gik derfor glip af at møde den dengang ligeledes ukendte Bong Joon Ho, som var fløjet ind hele vejen fra Seoul). Siden har jeg jævnligt forsøgt mig, men hverken ’Barbara’, ’Phoenix’ eller ’Transit’ blev med instruktørbesøg. Men nu lykkes det endelig og langt om længe. Formodentlig foranlediget af en frokost i Venedig sidste år, hvor jeg var på filmudkig, mens han sad i juryen. Udover at være jævnaldrende (og filminteressen, naturligvis) har vi (gammelmands)fodbold og længerevarende knæskader til fælles. Vi kom vidt omkring, men bedst husker jeg en lang udveksling om drømmefodbold – altså det faktum, at man, selv når man er sat ud af spillet, fortsat drømmer fodbold flere gange om ugen. Jeg tænker, at vi tager fat, hvor vi slap i næste uge. Og jeg håber, at rigtigt mange løser billet, for ’Undine’ er altså eventyrlig, sådan helt bogstaveligt. Foto: Christian instruerer Nina Hoss i ’Phoenix’. Billetlink her.

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.