Nu stopper I altså, statsminister!

Af Sikandar Siddique

Som om ghettopakken ikke var en stor nok katastrofe i sig selv, så har regeringen, SF og højrefløjen netop besluttet sig for at udvide statsracismen og give mulighed for at rive endnu flere borgeres hjem ned.

Nu er det ikke længere kun i de udsatte boligområder, det er muligt, men også i såkaldte forebyggelsesområder, som partierne bag den nye aftale vil oprette.

Igen-igen er den afgørende parameter for om et område kan ende på denne nye liste andelen af såkaldte ikke-vestlige indvandrere. Det er simpelthen ikke muligt at blive et såkaldt forebyggelsesområde, hvor man risikerer at få revet sit hjem ned, hvis ikke der bor nok “ikke-vestlige indvandrere”.

Hvis ikke det er statsracisme, så ved jeg ikke, hvad det er.

Men andre ord risikerer du simpelthen at få taget din bolig fra dig, blot fordi du eller dine forældre kommer fra et bestemt land eller blev født i et bestemt land for mange år siden. Lige meget hvor godt du ellers klarer dig i livet – blot fordi du har en bestemt etnicitet og bor i et bestemt område.

Det er simpelthen så uretfærdigt og så udemokratisk.

Så sent som i går viste en stor analyse, at der IKKE er et generelt problem med integration og at langt, langt, langt de fleste førstegenerationsdanskere klarer sig lige så godt og bidrager lige så meget som de øvrige danskere, men regeringen, SF og højrefløjen kører videre med skyklapperne på og risikerer at tromle helt almindelige menneskers hverdag og fællesskab i stykker.

Frie Grønne kommer aldrig til at bakke op om den form for statsracistisk politik. Men hvis vi skal kunne stille op til næste folketingsvalg, har vi brug for din underskrift. Den kan du give lige her – vi mangler mindre end 7000.

%d bloggers like this: