EU er LGBTQI Freedom Zone

Af Rasmus Nordqvist, SF

Som LGBTQI -person har angrebet på fundamentale rettigheder i Polen gjort mig ked af det,- og rasende. Oprettelse af såkaldte LGBTQI fri-zoner i Polen og udtalelser om, vi er en ideologi udsprunget fra politikere, hører ingen steder hjemme!

EU bygger på fælles værdier og på frihed. I EU har vi stået som dem, der skulle vise vejen, når det gjaldt den personlige frihed og retten til at være den man er og elske, hvem man vil. Men nu den kamp rykket inden for EU’s grænser med særligt Polen og Ungarn som usympatisk arnesteder for LGBTI-fjendsk tale og handlinger.

Derfor gjorde afstemningen i Europa-Parlamentet i dag mig både rørt og fantastisk glad. Ja, det troede jeg ikke, en parlamentsafstemning kunne.

Men i dag sendte et overbevisende flertal i parlamentet et vigtigt signal til alle EU’s LGBTI-personer om, at EU også er hjem for os, og at vi her kan leve som dem, vi er og elske dem, vi gør. I hvert et medlemsland, hver en by og hver en landsby.

Tak til Parlamentet nu håber jeg medlemslandenes regeringer i Rådet følger op.

(Billedet er fra i sommer da regnbueflaget for gang blev hejst foran Christiansborg)

%d bloggers like this: