GÅ MED FRED, TOMMY

Af Lars Werge


Jeg afsluttede et videomøde for kort tid siden, og den sidste hilsen, jeg fik, var “Til lykke med VB” – mødet handlede overhovedet ikke om fodbold, men en af de andre deltagere vidste godt, at jeg er glad for min hjembys fodboldklub Vejle Boldklub.
Umiddelbart efter kom beskeden om, at Tommy Troelsen er død. Og det strømmede derefter ind med adviseringer i Messenger-tråde og på hjemmesider med budskabet.
På briksen i mit arbejdsværelse ligger lige nu en syndflod af VB- og Vejle-relaterede bøger. Og midt i det hele ligger “Fodboldtroldmanden” af og om Tommy Troelsen.
Det er faktisk hans eget eksemplar, som jeg har fået lov til at låne. Nu vil jeg passe ekstra godt på det, indtil jeg skal levere det tilbage igen.
I forrige uge interviewede jeg én af de få, der efterhånden er tilbage fra det store VB-hold i 1956-1960, hvor klubben rykkede op i 1. division, vandt DM-guld, to gange DM-bronze og to gange landspokal i løbet af få år.
Om Tommy sagde han:
“Vi var et kuld af spillere, der gled ind på et i forvejen godt hold. Det var jo også Tommy Troelsen. Tommy var noget helt særligt. Det var så fantastisk at sætte ham på førsteholdet, da han kun var 17. Det kunne være gået helt galt. Men han kunne så meget med en bold. Til gengæld var han nok den langsomste spiller i 1. division. I hvert fald blev han det, da Knud Lundberg stoppede i AB. Han var bare god.”
Jeg har aldrig set Tommy Troelsen spille, andet end i nogle klip fra fjernsynets sort-hvide monopol-barndom. Men jeg har hørt mange tale om hans talent.
Og så har jeg mødt ham mange gange i de seneste 25-30 år. Altid venlig, altid imødekommende og med en munter bemærkning i ærmet, også på det seneste, når helbredet ikke længere var så godt som i gamle dage.
Jeg har lånt hans bog, og fundet alle de andre materialer frem, fordi jeg er så småt er i gang med i min fritid at skrive en samlet bog om Vejle Boldklub. I dén vil Tommy Troelsen komme til at fylde ganske meget, fordi han fik stor betydning i VB.
Det er således en meget stor figur, der nu har forladt Nørreskoven. Jeg går ud fra, at VB bærer sørgebind i næste kamp og spiller for Tommys ære og minde.
Gå med fred, kære Tommy.

Vejle Amts Folkeblad: Tommy Troelsen er død.

%d bloggers like this: