”Nu må I to gamle mænd holde op med at snakke om Ellington”

Jazzhus Montmartre skriver:

Vidste du, at jazzlegenden Ben Webster engang reddede en ung Johnny Griffin fra at få klø af Dexter Gordon? 🎷🎶

Ben Webster og Dexter Gordon betragtede i lange perioder nærmest Montmartre som deres kontor, og kunne spille koncerter op til flere gange om ugen.
En uge skulle en anden tenor, en ung Johnny Griffin, spille koncerter på Montmartre. Efter en dags øver sidder han i frokostpausen sammen Webster og Gordon, og de begynder at snakke om musik.
Samtalen kommer ind på Duke Ellington, og den unge Griffin er ikke begejstret.

”Nu må I to gamle mænd holde op med at snakke om Ellington. Han spiller hvid musik for et hvidt publikum og han swinger ikke en meter”.
Der bliver stille i stuen og en slow-motion-scene begynder.
Dexter Gordon rejser sig og griber Griffin i kravetøjet, løfter ham op med højre hånd, klar til at pande ham en med den venstre. Ben Webster kaster sig ind og griber Gordons næve og siger:
”Dex, don’t hurt that boy. Han ved ikke hvad han snakker om. Men Itty Bitty – (Websters kælenavn til Griffin) – Hvis jeg nogensinde hører dig sige den slags igen, bliver jeg nødt til selv at håndtere dig. Capish?”

På billedet er han sammen med Charlie Shavers. En aften på Montmartre i 1971 sammen med Niels-Jørgen Steen, NHØP og Jørn Elniff.

Uddrag fra bogen “Montmartre – Jazzhuset i St. Regnegade 19” af Frank Büchman-Møller og Henrik Wolsgaard-Iversen.


https://youtu.be/XL2itWAO6kw

%d bloggers like this: