Vi skal tænke globalt

Af Rasmus Nordqvist, SF

Vi skal huske de globale briller når det handler om vacciner.

I dag var statsministeren, som altid, når der skal være møde i det Europæiske Råd med statsministre (og præsidenter), forbi Folketingets Europaudvalg. En stor del af dagsordenen handlede selvfølgelig om Corona og særligt vacciner.

Jeg synes det er stærkt, at Danmark taler for en styrket fælles strategi for vacciner, men jeg måtte som så ofte før huske statsministeren på, at vi skal tænke globalt.

Det er nu helt nødvendigt at ophæve patenterne midlertidigt og frigive det know-how, der skal til, for at mange flere kan producerer de typer vacciner, vi har. Det er noget, en række lande (sådan stort set hele verden pånær de rigeste af os) bakker op om gennem WTO, men som Danmark og EU har sagt nej til.

Men noget nyt skete, for første gang var regeringen nemlig ikke så afvisende som den tidligere har været under diskussioner, i samråd og i Folketingssalen.

Jeg krydser fingre for, at presset har virket, og at de nu genovervejer. Jeg vil i hvertfald blive ved med at råbe op, for ingen er sikre før alle sikre. Det gælder ikke kun vores nabo men også verdens fattigste!

%d bloggers like this: