PHIL SPECTOR DØD AF CORONA

Af Jan Poulsen

I kølvandet på forårets første coronabølge fulgte en række kedelige dødsfald fra pop- og rockverdenen, og vinterens nye bølge bliver formenlig ikke mere nådig.
Det er netop kommet frem, at musikproducer extraordinaire m.m., Phil Spector, døde i går (16/1) på et hospital tæt på det fængsel i USA, der har været hans hjem siden 2009, hvor han blev kendt skyldig i mordet på skuespillerinden Lana Clarkson og fik en dom på 19 års fængsel.
Phil Spector var en af musikhistoriens mest vanvittige og farverige skikkelser, og hans betydning er nærmest uden sidestykke. Som producer dannede han skole i 1960’erne med sin såkaldte Wall of Sound, og han nåede at arbejde med alle fra The Beatles til Ramones og derimellem.
En af mine favoritter af hans mange produktioner er Leonard Cohens ofteste udskældte lp Death Of A Ladies’ Man fra 1977, hvorfra du nede i tråden kan få en smagsprøve i form af Memories, der vel er det nærmeste, Cohen nogensinde kom glamrock?
Phil Spector blev 81 år.

%d bloggers like this: