“20 liter håndsæbe, tak”

Af Flemming Chr. Nielsen

I dag var jeg i Føtex for at handle, og det er som regel en triviel oplevelse, men ikke denne gang.

Til min overraskelse fik jeg nemlig øje på en lang række Berlingske-debattører. Diskret skottede jeg til, hvad sådan nogen mon køber, og det viste sig, at de alle spurgte ekspedienterne om vej til hylderne med håndsæbe, der var på tilbud til 12 kr. for 250 ml.

Hvorfor de pludselig hamstrede håndsæbe, som jævne folk engang hamstrede toiletpapir, viste sig at have en meget enkel forklaring.

Den gik op for mig, da jeg kom hjem og satte mig til at læse Berlingske, som i dag tager afstand fra stort set alle sine faste debattører.

“De har forsømt at sige fra over for Trumps angreb på demokratiet,” står der i Berlingske, og jeg må forstå det sådan, at også Berlingske nu siger fra over for sine egne debattørers bortforklaringer om Trump som en amerikansk Grundtvig, der er en sand demokrat og en usvigelig tilhænger af folkestyret.

De navngivne Berlingske-debattører, som får den kolde skulder i avisen, var stort set de samme, som skubbede og masede henne ved Føtex-afdelingen med håndsæbe og bagefter havde deres mas med få de håndsæbefyldte indkøbsvogne dirigeret hen til kassen.

Så vidt jeg kunne se, købte en af de mest Trump-elskende 20 liter håndsæbe for i alt 960 kr. Jeg har hørt, at vedkommende har ordet demokrati tatoveret på sin arm, men jeg skal ikke kunne sige, om håndsæbe for 960 kr. er nok til at udviske en tatovering langt oppe på armen.

%d bloggers like this: