NOGET AT SE FREM TIL I 2021

Af Jan Poulsen

Vi har lige gjort året 2020 op, og nogle af os har ligefrem peget på forskellige plader og bøger som anbefalelsesværdige.
Nu skriver vi 2021, og om små tolv måneder skal vi vurdere dét år, og det er evigt fascinerende at tænke på, at nogle af de plader og bøger, vi til den tid ikke vil leve foruden, slet ikke er indspillet eller skrevet endnu. “Ingen kender dagen før solen går ned”, som B.S. Ingemann skrev.
Nuvel, vi kender dog allerede til lidt af det, vi kan glæde os over i 2021, og med helt nye lp’er på vej fra garvede kræfter som Lydmor, Mathilde Falch, Annika Aakjær (forhåbentlig fysisk, så den ikke ikke lider samme ulykkelige skæbne som forgængeren) og debutanten DOPHA.
Sidstnævnte får lov at åbne ballet, for allerede den 22. januar får vi første lp fra Dopha alias Sofie Daugaard Andersen fra Randers, og selv om jeg endnu har til gode at opleve hende live med band (jeg havde billet til hendes november-koncert i Kbh, men blev desværre forhindret), lover et par tv-optrædener godt, bl.a den jeg linker til nede i tråden.
Dopha er et frisk pust på popsenen, kan stave til ordet “melodi” og virker troværdig. Og sidst men ikke mindst er det svært ikke at falde for en, der poserer foran en traktor på et pressefoto.
Længere væk fra tidens enerverende “vestegnspop” kommer man næppe. Og det er der brug for.

%d bloggers like this: