Der mangler nogen

Af Peer Aagaard

Tirsdag aften lavede regeringen en aftale om finansieringen af politiet i de kommende år.

Aftalen indebærer blandt andet penge til køb af nyt udstyr og ikke mindst en udvidelse af korpset med 450 personer.

Udover regeringen er forliget underskrevet af DF, De Radikale, SF, Enhedslisten, De Konservative og Nye Borgerlige, altså et uhyre bredt flertal.

Men der mangler nogen.

Venstres racist-ordf….sorry, RETS-ordfører Inger Støjberg meddelte nemlig på et tidligt tidspunkt, at hvis ikke udlændinge i Danmark kom til at betale for forliget, ville det største borgerlige parti ikke være med.

Dette er en historisk dum beslutning som så meget andet, Venstre har gjort på det sidste. At stille sig selv udenfor indflydelse på et politikområde, der er hjerteblod, vidner om en manglende lyst og evne til at påtage sig et politisk ansvar.

Støjbergs beslutning på Venstres vegne efterlader førende borgerlige kommentatorer målløse. Jyllands-Postens politiske redaktør Marchen Neel Gjertsen kalder fx situationen “fuldstændig vildt”.

Hermed har Inger Støjberg atter bragt Venstre i en situation, hvor både medlemmer og omverdenen må spørge sig selv, om formand Jakob Ellemann Jensen overhovedet har styr på, hvad der foregår i hans eget parti? Hvordan kan han tillade denne egenrådighed fra Støjbergs side?

Desværre for Venstre ser svaret ud til at være, at Ellemann er præcis den vatpik, han ofte fremstår som. Han magter simpelthen ikke at sætte grænser for sin næstformands hærgen. Heroverfor står Inger Støjberg, hvis loyalitet overfor hendes eget parti efterhånden må betvivles. Dybest set tænker hun kun på sig selv og sin egen agenda. Gang på gang har Ellemann måttet undsige sin egen næstformand, men det sker altid i let vævende vendinger, og når det er for sent.

Beslutningen om at stå udenfor politiforliget vil sende voldsomme dønninger igennem det store oppositionsparti og vil helt sikkert bidrage til yderligere tilbagegang i målingerne. De dage hvor Venstre kunne reklamere med, at borgerne vidste, hvor de havde partiet, forekommer langt væk. Venstre nærer nemlig en slange ved sin barm. En kriminel kronisk løgnerske. En kynisk egenrådig racist. Et modbydeligt individ, der appellerer til det laveste i mennesket.

Efter alt at dømme vil en rigsretssag om føje år resultere i en dom, som gør hende uværdig til at sidde i Folketinget for noget parti, men det er letsindigt af Jakob Ellemann at lade stå til så længe. Han kunne passende starte med at melde ud allerede nu, at han og hans parti på baggrund af Instrukskommissionens store arbejde støtter, at Inger Støjberg stilles for en rigsret i erkendelse af, at der først kommer ro i Venstre, når Støjberg er væk.

%d bloggers like this: