Det, som befolkningen primært efterspørger i krisetider, er ro og stabilitet

Af Peer Aagaard

Da jeg kommenterede på ugens Voxmeter-måling i mandags tillod jeg mig at anskue tallene i et helikopterperspektiv og tilkendegav, at jeg er uenig med samtlige politiske kommentatorer og især dem, der huserer på de borgerlige medier, inklusive TV2 News.

Min påstand var og er, at det store flertal af danskerne er upåvirkede at regeringens håndtering af minkskandalen – uanset om regeringen har begået et reelt grundlovsbrud ved at handle et par dage før, det parlamentariske grundlag for et indgreb var i orden. Til gengæld er danske borgere bestemt ikke upåvirkede af alt det postyr og Christiansborgfnidder, som de borgerlige prøver at få ud af situationen – de hader det.

Nu bekræfter en temmelig sensationel måling fra Megafon for TV2 og Politiken min påstand.

For oppositionsleder Jakob Ellemann-Jensen er denne måling kritisk: Socialdemokratiet er næsten dobbelt så stort som Venstre, og tilslutningen til blå blok er nede på 46,7% – ikke mindst fordi hans eget parti kun samler 16,4% svarende til en mandattab på 13 siden Folketingsvalget.

Gad vide om ikke Ellemann-Jensen i disse timer overvejer, hvordan Venstre havde stået, hvis han i forbindelse med mink-“skandalen” havde nøjedes med en mild kritik af regeringen, men i øvrigt havde pointeret, at med ham som statsminister var de mink også blevet aflivet?

I stedet lod han Inger Støjberg føre sig frem i bedste Trump-stil fra et traktorlad i Aarhus, mens hun på populistisk vis forsøgte at slå politisk plat af sagen. Det var – ved vi nu – et fatalt fejltrin af den slags, som kun politiske amatører og hundehoveder begår. Hvordan kunne han lade det ske?

Jeg vil gerne gentage min tese om, at det, som befolkningen primært efterspørger i krisetider er ro og stabilitet – en sikker politisk hånd. Det leverer denne regering, mens oppositionen kendetegnes af det stik modsatte.

Man kan være nok så uenig med Mette Frederiksen og regeringen, men faktum er, at hun med en Stauning-lignende taktik formår at samle landet i denne tid, mens oppositionen som vanligt gør det stik modsatte. Megafon-målingen er endnu en dyr lektie for de borgerlige i disciplinen: Så længe I har mere travlt med at splitte landet end at bakke op om en solidarisk indsats imod COVID-19, vil I tabe.

God weekend.

%d bloggers like this: