Vælgerhavet er noget mindre påvirket end oppositionen og medierne

Af Peer Aagaard

Denne uges Voxmeter-måling foreligger nu, men forvent ikke dramatiske nyheder.

Dog kan der knyttes et par kommentarer til den, som måske kan have interesse:

Socialdemokratiet går et par procentpoint tilbage i forhold til sidste måling for en uge siden, men ligger stadig langt over valgresultatet fra sidste år.

Radikale slikker stadig sårene fra Morten Østergaards afgang, men er så småt på vej tilbage.

I forhold til valget står Konservative og Nye Borgerlige stadig til en pæn fremgang, men alt er relativt: Med 5,2%’s opbakning kan ingen påstå, at NB har formået at opsamle alle de flygtende DF-vælgere.

Disse flygter for resten stadigvæk. DF opnår 5,1% i denne måling. Endnu en ny bundrekord.

Venstre har øget sin opbakning med 1,7 procentpoint siden sidste uge, men i betragtning af den ståhej, som partiets nye Mink Lives Matter politik har medført, må det siges at være skuffende.

For femte uge i træk slæber Kristendemokraterne sig lige over spærregrænsen, hvilket er bemærkelsesværdigt. Tydeligvis finder en del frustrede vælgere et nyt hjem blandt abortmodstanderne og homofoberne. Måske fordi de lyder så søde og harmløse, indtil man læser op på deres politik?

På bundlinjen står der 53,6% til Mette Frederiksens hold og 45,2% til de blå – en anelse dårligere for regeringen end i sidste uge, men i forhold til valget stadig en pæn fremgang, hvorimod blå blok står til en tilbagegang på 2,5% i forhold til folketingsvalget.

De fleste af de foretagne interviews til denne måling har fundet sted, efter at det stod klart, at Mogens Jensen måtte forlade regeringen. En del tyder altså på, at vælgerhavet er noget mindre påvirket end oppositionen og medierne af det manglende lovgrundlag for aflivningen af mink.

%d bloggers like this: