For store dele af USA handlede dette valg ikke så meget om politik, som om retten til at blive anerkendt som et ligeværdigt menneske

Af Peer Aagaard på Facebook

Det må være underligt at være Donald Trump i disse timer. Manden puster sig op og nægter at anerkende et fuldkommen legitimt valgresultat, men ingen gider lytte til ham.

Imens festes der i gaderne i USA’s storbyer; lykønsknings-telegrammer vælter ind til Joe Biden fra statsledere i hele verden, samtlige tv-stationer har nu anerkendt valgresultatet, og ingen medier bruger så meget som et sekund på Trumps advokater og deres grundløse påstande.

Fra frygtet, elsket, hadet og i stand til konstant at rydde forsider verden over til totalt irrelevant på få minutter!

Omstillingsprocessen bliver svær for Donald Trump, men ærlig talt: Hvem gider spilde tid på den idiot længere?

Jeg har brugt de sidste timer på at zappe rundt mellem en lang række amerikanske tv-kanaler og føler mig dybt rørt over at gense det USA, jeg har savnet så meget: Diversiteten, kærligheden, åbenheden, gæstfriheden.

Jeg har også fældet et par små glædestårer, men jeg må ærligt indrømme, at jeg brød fuldkommen sammen, da jeg så CNN’s Van Jones nærmest kollapse i gråd for åben skærm. Lyt til ham! Hans enkle ord tydeliggør årsagen til, at så mange amerikanere fester i dag og understreger samtidig, hvor Trump har været afskyet af så mange. Som jeg før har skrevet: For store dele af USA [og resten af verden, red.] handlede dette valg ikke så meget om politik, som om retten til at blive anerkendt som et ligeværdigt menneske.

%d bloggers like this: