Klamme fyre bliver stillet til regnskab

Af Klaus Riskær Petersen

Jeg har ikke fået udtrykt min holdning til #meetoo problematikken og det er en fejl. Mange i min generation føler vist nok, at det er et meget ensrettet billed der dækkes af medier og flere føler at det er en mangel at andre kvinder – der ikke er forulempet – også træder frem. Jeg er enig så langt, at det godt kan lyde lidt skingert engang imellem, og jeg spørger mig selv hvordan i alverden en succesfuld ung mand der er single egentlig skal ‘flirte’ alt den stund at vi jo ved at netop arbejdspladsen mange steder er der hvor par mødes. Men når det er sagt så ændrer det ikke på at tidens unge kvinder virkningsfuldt er ved at få sat denne verdens klammerrikker på plads. Vi har jo altid kendt dem, og jeg har taget det relativt roligt idet jeg har set hvordan kvinder effektivt kan sætte den slags tosser på plads. Men når klamme typer samtidig har magt og mulig indflydelse på en kvindes karriere og dagligdag så er det kun ret og rimeligt at få dette bragt til standsning. Uanset hvem man er: håbfuld single på jagt efter en flirt eller magtfuld boss et eller andet sted, så er der absolut intet der tillader at trænge sig ind på et andet menneskes selvværd og krop med klamme famlerier og kærtegn. Alt der implicerer et andets menneskes kønslighed og seksualitet skal i sagens natur være eksplicit samtykkebaseret. Så jeg hilser velkomment at de klamme fyre (vi godt kendte i forvejen) bliver stillet til regnskab så kærlighed baseres på respekt, dialog og samtykke for hvert ekstra skridt som tages.

%d bloggers like this: