Bongorama Musik: Udvalgte EP- og albumnyheder, 10. oktober 2020

Julie Et Joe – Marelle. Fransk yé yé synthpop.

Ugens fem udvalgte album er fransk yé-yé synthpop fra Julie Et Joe, Andy Bells psykedeliske eksperimenter, Metz hårdtslående noiserock, Emmy the Greats smukke Hong Kong inspirerede sange og knastørre genreflydende Shit & Shine.

Ugen har også budt på stærke udgivelser fra Cut Worms, Future Islands, Machinedrum, The Budos Band, Yo La Tengo, Mary Lattimore, Mina Tindle, og We Live In Trenches. Tilbage i maj måned udgav det danske band Alle det rendyrkede popalbum “Alletiders” som ikke har fået den opmærksomhed som det fortjener, tjek det ud hvis du er til dansk eksperimenterende pop.

Ugens fem udvalgte albumudgivelser

Julie Et Joe – Marelle

Julie Et Joe har udgivet et album der lyder som en glemt fransksproget synthpop udgivelse fra 1980. Havde numrene haft andre arrangementer kunne de have været France Gall yé-yé hits fra 1960´erne.

Bandcamp, Spotify, Apple Music

Andy Bell – The View from Halfway Down

Andy Bell (Ride) bevæger sig på “The View from Halfway Down” ind i mere psykedeliske eksperimenter end man er vant til at høre fra ham. Albummets numre trækker på inspiration fra Spacemen 3, The Stone Roses og hans eget band Ride.

Bandcamp, Spotify, Apple Music

Metz – Atlas Vending

Toronto noiseniks Metz trykker på gaspedalen og pumper stor noiserock og hardcorepunk ud på et fantastisk album.

Emmy the Great – April / 月音

April / 月音 er inspireret af Emmas besøg i Hong Kong, hvor hun voksede op, hun bor nu i London. Hong Kong inspirationen tager ikke over i sangene men viser sig i små øjeblikke. En stor sangskriver har fundet sit rette element.

Bandcamp, Spotify, Apple Music

Shit & Shine – Malibu Liquor Store

Eksperimenterende og genreflydende i et tørt solsvedent musisk landskab. Motorik, effektpedaler og knastørre synth skaber et lydbillede af et musikalsk hedeslag og et billede af vores tid.

Bandcamp, Spotify, Apple Music

%d bloggers like this: