Jan Sneums Plads

Af Tom Ahlberg

TAK JAN SNEUM

Hvordan skal det dog gå for nutidens og fremtidens unge?
Min og senere generationer havde Jan Sneum som gigantisk inspiration. En konstant hyldest til diversiteten og et mageløst engagement i formidlingen af det mest særprægede, som kom til at forme vores ører.

Jeg lærte ham at kende tidligt i 1980’erne, da han endnu var skolelærer på Vesterbro. Siden blev det til og fra, meget tæt i de to perioder jeg var på P3. Han lokkede mig ud af borgmesterkontoret. Og han var der hele tiden i baggrunden med stemmen i radioen.

Han kæmpede for hullerne i P3’s mere og mere anmasende flowradio. Han sikrede livemusikken en platform. Og han var tilstede, her, der og allevegne. Intet under, at musikere, dj’s, radioværter, branchefolk og journalister hylder ham. Det er i den grad fortjent. Han oplærte mange lærlinge, som bringer lysten til at gå helt ind på musikkens præmisser og formidle det videre.

Men det er virkelig svært at forestille sig at dagens mediebillede vil kunne give plads til at lade et så enestående menneske præge sin samtids musikopdragelse.

Sportens store formidler, Gunnar Nu, fik en plads. Jan Sneum fortjener det også.

%d bloggers like this: