POLEN – FASCISMENS NYE HØJBORG

Af Peer Aagaard

Med 99,97 procent af stemmerne talt op kan det nu siges med sikkerhed, at fascisten og homofoben Andrzej Duda har vundet det polske præsidentvalg.

Lige nu fordeler stemmerne sig med 51,21 procent til Duda og 48,79 til hans modstander Rafał Trzaskowski. Forskellen mellem de to er så stor, at de manglende 0,03 procent af stemmerne ikke vil kunne ændre ved valgets udfald.

Valgdeltagelsen blev så høj som 68,12 procent.

Det er interessant at se, hvordan stemmerne fordelte sig. De røde områder på kortet herunder blev vundet meget klart af Duda, mens hans modstander blev en ligeså klar sejrherre i de blå områder.

Valghandlingen demonstrede med andre ord, at det er et stærkt splittet Polen, som levererede dette resultat, og at splittelsen går lige ned gennem landet og deler det i øst og vest.

Andrzej Duda har allerede underlagt sig det statskontrollerede tv, som har leveret en valgdækning, som i uhyggelig grad har været manipulerende til hans fordel. Hans primære fokus-punkter efter genvalget bliver at sikre sig den fuldstændige kontrol med landets domstole – et arbejde, som han til EU’s vrede allerede har påbegyndt, og som vidner om hans antidemokratiske sindelag.

Samtidig vil Duda have indskrevet ikke bare en ret, men en pligt til at diskriminere imod LGBT-personer i Polens forfatning. Dette vil føre til yderligere forfølgelse og flere hadforbrydelser imod polske bøsser, lesbiske og transpersoner.

Når det officielle valgresultat foreligger om et par timer, vil de udenlandske reaktioner strække sig fra dyb bekymring til hård fordømmelse af den vej, Polen er slået ind på.

Til gengæld vil højrenationalister som USA’s Trump, Frankrigs Le Pen, Ungarns Orban og vores lokale lille narrøv, Søren Espersen fryde sig, hvormed de endnu en gang kommer til at afsløre, at de ikke har demokratiske hensigter. I deres og Duda’s verden overtrumfer hadet til enhver tid menneskers krav på ligeret, ligestilling og værdighed.

Dette er en tragisk dag for Polen, for EU, for verden og ikke mindst for ofrene for Andrzej Duda’s had-baserede politik.

Polen er tabt og med de forfatningsændringer, som Duda nu gennemfører, har landets tilbagevenden til den civiliserede verden uendeligt lange udsigter.

%d bloggers like this: