Odense siger nej til snublesten

Af Henrik Goldschmidt

For mig helt uforståelig beslutning i Odense, min gamle hjemby:
Henriette Harris skriver:


I går var der møde i hele Byrådet i Odense. Et flertal bestående af politikerne fra Venstre og Socialdemokratiet besluttede at stå fast på de forbehold, som byens By- og Kulturudvalg havde gjort til en betingelse for at give tilladelse til nedsættelse af snublesten i Odense. Nemlig, at nuværende grundejere ud til det offentlige fortov, hvor stenen nedlægges, skal give tilladelse til nedlæggelsen. Og at fremtidige ejere skal kunne kræve stenen fjernet.

Især det sidste forbehold er uacceptabelt for kunstneren Gunter Demnig, der derfor kun lægger den ene snublesten, som Snublestensgruppen i Danmark har kæmpet for siden november: For Axel Mogens Metz, der døde 40 år gammel af sult i koncentrationslejren Theresienstadt.

Gunter Demnig har nedlagt snart 80.000 snublesten i 26 europæiske lande (alene i Tyskland taler vi om 1.200 forskellige kommuner og menigheder). Han har aldrig oplevet, at en kommune ønskede at kunne fjerne stenen igen på foranledning af utilfredse borgere.

%d bloggers like this: