En kæmpestor skare af fodboldfans skriger deres homohad ud i meget taktfast kor

Af Peer Aagaard

Hvor er det herligt, at fodboldgale fik lov til at overvære kampe igen, for hvor har vi dog savnet denne klamme macho-kultur, der ikke giver rum til ret mange andre end pissefulde, heteroseksuelle mænd, der skal have afløb for et eller andet, de aldrig kom af med i deres barndom.

Mens vi venter på Pia Kjærsgaard kommentar om, at vi homoseksuelle ville slippe for meget af hadet imod os, hvis bare vi var lidt mindre bøssede, er der grund til at slå et par ting fast:

Enhver der hører optagelsen her registrerer, at dette ikke drejer sig om et par personer eller ti. Det er en kæmpestor skare af fodboldfans, der i meget taktfast kor skriger deres homohad ud.

Hver gang jeg poster noget om racisme eller homofobi i fodboldens verden, kan jeg være stensikker på kommentarer om, at det jo heldigvis kun er et mindretal, der opfører sig sådan, og at fodbold jo ellers er sådan en dejlig sport. Lad mig svare ganske kort: For hvem?

I hvert fald ikke for homoseksuelle. Der er masser af bøsser, der spiller fodbold og også som professionelle, men de kryber langs væggene i angst for primitive kollegers og fans reaktioner. Der er også mange kvinder, der spiller fodbold, men de omtales ofte nedsættende som piger og opnår aldrig en indtægt, der bare nærmer sig mændenes.

Sandheden er, at fodbold på højt niveau er en ekstremt ekskluderende sport forbeholdt brovtende mandslinge med den rette seksuelle observans, og for resten skal du heller ikke blive for god til spillet, hvis din hudfarve ikke er hvid. I hvert fald ikke hvis abelyde fra tribunerne og banankast går dig på.

Hvornår lærer diverse fodboldforbund at straffe for enkelt-forseelser som denne forslår som en dråbe i havet i forhold til løsningen af det systemiske problem: Præcis som de mest racistiske politiske partier tiltrækker fodbold tusindvis af debile båtnakker. Deres opførsel bør ikke straffes med bøder eller kortvarige karantæner. De skal formenes adgang til alle kampe for livet, og hvad klubberne angår: Evner de ikke at få styr på dette problem NU, bør de miste retten til at have deres fans siddende på tribunerne i minimum ti år. Til den tid kan man så håbe, at de fleste af idioterne er uddøde.

%d bloggers like this: