Som om at vi ikke var plot nok

Af Asger Schnack

F.P. Jac skrev i 1998 radiospillet ”Som om at vi ikke var plot nok” om forholdet mellem Jac og Michael Strunge eller Mikker, som han hedder i stykket. På en forunderlig måde fremstilles det nære, men også komplicerede venskab fra den tidlige Hvidovretid til senere møder i København og i diverse hvide rum (d.s.s. hospitalsstuer). Stykket kan på én gang læses som et digt og som en ganske præcis dokumentarisme (i poetisk sprog, uanset hvem der taler). Det usædvanlige stykke blev opført og sendt i Radioteateret i 1998 og fik samme år Dansk Blindesamfunds Radiospilspris, ligesom det udkom i bogform. [Senere genoptrykt i ”Erindringerne” (2014)]. På fotografiet ses Jac netop i 1998 siddende ved Michael Strunges grav på Assistens Kirkegård i København. Trivia: På Strunges gravsten står: ”Væbnet med vinger”, jf. hans sidste digtsamling i eget navn så at sige (”Verdenssøn” udkom som bekendt under navnet Simon Lack) (hhv. 1984 og 1985). (Foto: Henrik Dithmer)

%d bloggers like this: