MIG OG FLORIAN SCHNEIDER

Af David Bentow

I aftes læste jeg, at Kraftwerk-medstifter Florian Schneider var død. Og kom til at tænke på den ene gang jeg mødte ham.

Det var tilbage i oktober 1991. Kraftwerk skulle spille i København, nærmere bestemt på Saga på Vesterbrogade 23.
En biograf, der engang var Nordens største, med over 2000 sæder, men som endte sine dage som pornobiograf, inden stedet i nogle få år, mellem midten af 1980erne og 1992, var et af Københavns bedste spillesteder.

Men det synes Florian Schneider bestemt ikke.

Jeg var tilstede ved Kraftwerks load-in kl. 14 på spilledagen. Fordi nogen af helt uvisse grunde havde fundet ud af, at Kraftwerks opvarmning skulle være kvinde-countrybandet Darleens. Der musikalsk nok lå så langt væk fra tysk elektro som man kunne komme.

Darleens var et fint band, men ikke så organiseret. Så dagen inden koncerten havde de fundet ud af, at de selv skulle sørge for scenelys. Og selv om jeg kun havde erfaring som filmbelyser, så blev jeg hyret til at stå for det.

Derfor var jeg til Kraftwerks load-in.
Florian Schneider og Ralf Hütter så skarpe ud, da de ankom. I ens sorte skjorter, sorte bukser og sorte sko, med masser af brylcreme i håret. Men Florian var ikke glad.

”Vee cannot play in dizz plaze.. It is zoo dirty! It will ruin our komputers!,” sagde han, med tydelig tysk accent.

De var ved at aflyse koncerten på stedet. Selv synes jeg egentlig der ikke var mere beskidt end i min lejlighed, men jeg var så også en 20-årig rock’n’roller dengang.. Og faktisk kunne teknikerne længe ikke få Kraftwerks fire humanoid-robotter til at virke.

Om det var fordi der var så møgbeskidt ved jeg ikke, men alt forløb nu fint nok til koncerten, der var fantastisk.

Bagefter var der et brag af en efterfest. Men hvad der skete der, er nok ikke passende at dele på sociale medier.

%d bloggers like this: