Mit navn er Greta

Af Jon Stephensen, Aveny-T

Aveny-T byder velkommen til en sæson 20/21 der mere end nogensinde forfølger og understreger teatret som en nationalscene for ungekulturen – vi er på vej og viser, at der er en scene skabt af unge og for unge – også efter SKAM.

MIT NAVN ER GRETA
Verdenspremiere 7. – 30. januar 2021

Klimakrisen er ikke noget, der kommer – den er her. I Danmark og i resten af verden er vejret ekstremt og følgerne er enorme. Nu sætter Aveny-T klimaet på scenen. Kom med når Aveny-T skaber en helt ny forestilling om verdens lige nu største ikon, 16-årige Greta Thunberg.

For mindre end to år siden satte en ung pige sig foran den svenske Riksdag med et papskilt ”Skolstrejk för klimatet”. Mit navn er Greta er en hyldest til et ungt oprør, og den største forandring en ung generation nogensinde har skabt. En generation, der nægtede at lade sig kue af de voksnes “pas jeres skole”-formaninger, men som over hele verden viste et sammenhold, der ikke kunne nægtes, der ikke kunne slås ihjel, og som skabte en forandring ingen havde lykkedes med før. Det er dem, vi hylder. Deres oprør mod magtelitens og en voksen generations passivitet over for klimaforandringerne.

“Pas godt på vores jord – jeg skal bruge den, når jeg bliver stor”, sang Liva og vandt MGP. Hun, Greta og de unge har ret. Kom med når Aveny-T går i grønt og giver scenen til revolution, til opråb, til oprør, til klimakamp og til dem, der gør en forskel.

“For når et hus brænder, så venter du ikke et par år med at slukke den.” Greta Thunberg.

En del af forestillingens billetindtægter går til The Greta Thunberg Foundation og co-produceres med Vejle Musikteater og Boxen/Holstebro.

MANUSKRIPT William Lippert
INSTRUKTION Emil Rostrup
SCENOGRAFI Jon Stephensen
MEDVIRKENDE Karla Løkke

%d bloggers like this: