TV-Byen bombetruet to gange

Af Jens Sølund

I forbindelse med afstemningen om Danmarks tilslutning til Fællesmarkedet (nu EU) i oktober 1972, blev resultatet af afstemningen i TV-byen fulgt af en masse danske og europæiske journalister og kommentatorer. Papa Bue skulle ind imellem spille i studiet, når der var “huller”, og man ventede på nye, lokale afstemningsresultater.

På den tid var Niels-Jørgen Kaiser programchef for Underholdningsafdelingen i DR, og han var ansvarlig for afviklingen af dette arrangement, der blev fulgt i en stor del af Europa.

På et tidspunkt bliver der indtelefoneret en telefonbombe, og Kaiser er nødsaget til at få alle ud af det store studie i en fart. Der måtte selvfølgelig ikke udbryde panik, så Arne Bue foreslår Kaiser, at bandet straks rykker ud i gangen udenfor studiet og spiller op til dans, så alle gæsterne ikke opdager, at politi med bombehunde undersøger studiet.

Det var Niels-Jørgen Kaiser utrolig glad for, og han takkede bagefter Arne Bue. “Du reddede aftenen, Arne. Hvis jeg på et eller andet tidspunkt kan gøre noget til gengæld, hører du fra mig.”

Den mulighed opstod, da Kaiser i 1975 blev direktør for Tivoli. Han kontaktede Arne og spurgte, om Buerne var interesseret i at spille koncert på Promenadescenen hver søndag aften i hele sæsonen. Selvfølgelig ville Arne Bue det – og det blev en fast engagement i mere end 20 år…

%d bloggers like this: