Der er behov for europæisk solidaritet

Af Mette Frederiksen, Statsminister

Hele Europa er ramt af coronakrisen. Nogle lande hårdere end andre. Der er behov for europæisk solidaritet. Det havde jeg møde med EU’s stats- og regeringschefer om her til aften.

Med til mødet havde jeg også en ide. Coronakrisen har afsløret en sårbarhed, der er uholdbar – både i Danmark, i Europa og i ligesindede lande: Vi er afhængige af andre, når vi skal have helt afgørende værnemidler som mundbind og visirer.

I aften har jeg derfor aftalt med mine europæiske kollegaer, at Danmark sammen med kommissionen løber arbejdet i gang med at udarbejde en fælles europæisk strategi. Vi er nødt til at sikre, at vi i fremtiden har en hjemmeproduktion nationalt og europæisk. Det arbejde ser jeg frem til at påtage mig.

%d bloggers like this: