Cecil Bødker (1927-2020)

Af Steffen Jensen

Her til morgen blev eg mødt med nyheden om at en af vores helt store forfatter, Cecil Bødker er død i en alder af 93 år. Bødker blev udlært som sølvsmed i 1948, men forlod dette erhverv til fordel for sit forfatterskab. De første digte blev udgivet under navnet Cecil Skaar. I 1998 modtog hun Det Danske Akademis Store Pris. Hun anvender bevidst forkerte stavemåder – f.eks. “hoderne” (hovederne), “lårt” (lort) og “treerne” (træerne). I 1967 udkom hendes første børnebog. Siden har hun stort set skrevet én børnebog om året. Mange af hendes bøger er oversat til andre sprog. Bogen Hungerbarnet blev i 2002 filmatiseret under titlen Ulvepigen Tinke. Antikvariatet i Næstved har naturligvis et stort udvalg af Bødkers litteratur på hylderne. Det udvalg kan du se og naturligvis bestille på følgende link: https://bit.ly/Cecil_Bødker

%d bloggers like this: