David Byrne fotograferet i 1983

Af Ole Christiansen

Da jeg var ung fotograferede jeg en del popstjerner som var i byen for at lave PR for deres nye plade, eller skuespillere der var i Cannes for at lave PR for deres nye film. Der var altid meget kort tid til at lave et godt billed. Rigtig god træning. Du kan tit ikke lave om på omstændighederne, så brug omstændighederne godt (bedre måde at bruge energien på end at brokke sig over omstændigheder du ikke kan lave om på). Her David Byrne fotograferet til Staccato, Flemming Jönssons magasin. Det foregik foran hotel Plaza, der var kort tid, vi var 5 fotografer der tilsammen havde 10 min. svært lys, solen stod højt på himmelen, jeg syntes selv det gik godt.

Hvor lang tid tager det at lave et godt portræt?
Er det en fordel at have masser tid? NEJ,
er det korte svar, det lange svar kan du få på mit portrætkursus hos Fatamogana:

https://www.fotoskolen.fata.dk/ole-christiansen-sommer