TV2 afsløret i højreekstremistisk stunt

Af Peer Aagaard

Jeg skrev forleden om de mange, der forsøger at finde håret i suppen i den situation, vi står i. Det samme må siges at gælde TV2, der bringer denne historie, men som tydeligvis ikke har sat sig ind i den underliggende agenda.

Vi har her at gøre med tre personer med et noget aparte rejsemønster: For at komme hjem fra Brasilien, flyver de fra det sydamerikanske land til Amsterdam. Derfra kører de i en lejet bil til Flensborg bymidte, hvor de stiller udlejningsbilen. Videre går det i taxi til den lukkede grænse ved Kruså, hvor de ulovligt passerer den lukkede grænse for at blive samlet op af en dansk ven på den anden side. Denne ven kører dem hjem.

Først undrede jeg mig over, hvorfor de ikke bare fortsatte i den lejede bil hele vejen hjem. Så undrede jeg mig over, at den tyske taxi-chauffør ikke gjorde dem opmærksom på, at de var i færd med at begå en ulovlighed. Det er jo ikke sådan, at det kommer som et chok for folk i grænselandet, at denne overgang er lukket. Alle ved det, og desuden er der skiltet massivt med det, når man nærmer sig den lukkede grænsestation. Til sidst undrede jeg mig voldsomt over, at nogle så rejsevante personer havde aftalt at krydse grænsen, hvor den er lukket, og ikke mindst at de valgte at gå i medierne med deres lovbrud frem for at tie om det.

Så tjekkede jeg Facebook-profilen for bandens anfører, og så var jeg sikker.

Dette handler ikke om tre trætte rejsende, der forarges over, at grænsen ikke er lukket nok til at holde dem ude. Det er snarere et nøje udtænkt højre-ekstremistisk stunt.

Man skal nemlig ikke langt nedad vedkommendes Facebook-side for at konstatere, at vi her har at gøre med en person fra det alleryderste højre, hvis begejstring for personer som Rasmus Paludan er stor, og som samtidig nærer en dyb foragt for fremmede i almindelighed og muslimer i særdeleshed.

Og atter en gang står vi med et medie – denne gang TV2 – som hopper på en limpind uden at stille bare et kritisk spørgsmål eller foretage bare antydningen af et kildetjek.

Jeg har allerede nævnt nogle af de spørgsmål, man kunne have stillet historiens ophavsmand. Her er nogle flere:

Mener du, at bare fordi du er i stand til uopdaget at begå en ulovlighed, så er det helt fint at gøre det? Hvis svaret er ja, bør du varetægtsfængsles, for så kan ingen butik jo være sikker på, at du ikke begår butikstyveri og ingen boligejer er garderet mod din indtrængen, hvis de skulle glemme at låse døren.

Hvad skal der til, før du forstår, at en grænse er lukket, når betonklodser, skilte og bomme ikke er nok? Havde du forventet at møde en replika af Den kinesiske Mur dernede ved Padborg? Eller måske en voldgrav spækket med hajer?

Ethvert barn forstår, at ingen grænse kan lukkes hermetisk, og enhver normal borger er med på, at den dødsensfarlige COVID19’s hærgen kræver, at vi alle udviser samfundssind, herunder at vi retter os efter myndighedernes anvisninger.

Det handler om, at vi skal opføre os som civiliserede mennesker.

Der er intet heltemodigt i at ignorere de påbud, der udstedes og slet ikke i at prale med det.

Jeg er fuldt opmærksom på, at jo længere ud på højrefløjen man kommer, jo bedre trives det syge ideal om Danmark som et svært bevogtet land, omgivet af soldater i maskingevær-reder og pigtråd, masser af pigtråd. Det er ikke sådan, at det overvældende flertal af danskere ønsker at leve. I stedet har vi indgået en underforstået samfundskontrakt med hinanden om, at vi agerer på et moralsk grundlag, der bygger på værdier som, at vi ikke begår ulovligheder, men tvært imod solidarisk hjælper hinanden i krisetider. Kun dumme svin bryder den kontrakt. Gør de det, bør de straffes hårdt for deres hensynsløse adfærd.

%d bloggers like this: