Stay The Fuck Home!

Af Søren K. Villemoes

Kære danskere, hvis I ikke begynder at tage det her meget seriøst lige nu, så kommer følgende til at ske.

Om få uger er vores sundhedssystem kollapset. Folk kommer til at ligge og dø i stor stil. De fleste kvalt af iltmangel. Tænk lige over det: I Danmark vil vi efterlade mennesker til at dø uden behandling i stor stil.

Der vil ikke være kapacitet til at behandle dem, der kræver det. Det betyder også, at alle andre, der kræver behandling, heller ikke kan være sikker på at få det. Så vil folk begynde at dø af simple sygdomme som blindtarmsbetændelse. Læger vil blive syge af corona og skal i karantæne. Der vil være akut mangel på personale. Dødstallet for denne virus vil stige voldsomt.

Alt dette kommer til at ske om ganske få uger, MEDMINDRE vi alle tager det her alvorligt. Bliver hjemme og kun forlader vores hjem, når det er absolut nødvendigt.

Corona er IKKE en influenza. Den smitter 2,5 gange så meget. Den dræber minimum seks gange så mange smittede. Vi har ingen antistoffer, så alle kan blive smittet. Den spredes eksponentielt. Det betyder, at den mindste handling, DU foretager lige nu, kan have meget store konsekvenser for andre om få uger. Det er det eksponentielt betyder. Vi er alle sommerfugle i sommerfugleeffekten lige nu.

Så tag alle forholdsregler. Gerne for mange. Og tænk over det her: Når folk dør på gangene og sundhedssystemet er kollapset, hvad gjorde du så selv for at undgå den situation? Gjorde du noget? Eller bidrog du til disse menneskers unødvendige død?

Det er dødsensalvorligt – i ordets mest bogstavelige forstand.