Super Tuesday analyse

Arne Herløv Petersen skriver på Facebook:

Super Tuesday viste egentlig ikke, at Sanders har tabt terræn, men snarere, at centrum-højrefløjen i partiet er stærkere end venstrefløjen, hvilket står tydeligt efter at Buttigieg, Klobuchar og Steyer droppede ud af kapløbet, så deres stemmer gik til Biden.
F.eks. vandt Biden i Texas med 33 % mod 30% til Sanders. I en af de sidste meningsmålinger, hvor syv kandidater var med, stod Sanders til at vinde med 31 % mod 26% til Biden. Men i samme måling havde Biden, Buttigieg, Klobuchar og Steyer til sammen 37 %.
Så det endte med at Sanders gik én procent tilbage fra meningsmålingen, hvilket ikke er noget jordskælv, og Biden fik fire procent mindre end han og hans meningsfæller stod til.

Men ser man på hele billedet – med Sanders og Warren på den ene side og Biden og Bloomberg på den anden – ser det desværre nok ud til, at partiets venstrefløj endnu ikke er helt stærk nok til at vinde nomineringen.
Med mindre, selvfølgelig, resultatet i Californien bliver meget markant og de kommende valg viser større fremgang til Sanders.