Alternativet sætter fokus på partnervold

Alternativet skriver:

38.000. Så mange kvinder bliver hvert år udsat for vold af deres partner. Og tallet for psykisk vold er cirka dobbelt så stort. Kort sagt: Partnervold er alt, alt for normalt i Danmark.

Det hverken kan eller vil vi leve med i Alternativet!

I denne uge sætter vi særligt fokus på emnet, og vi håber meget, at I vil være med til at dele den viden, som er så nødvendig for, at vi kan komme volden til livs.

En af de ting, vi alle kan gøre, er at vise omsorg for hinanden og være opmærksomme på, om nogen vi kender er endt i et forhold præget af vold.

Organisationen Danner har lavet en oversigt over en række tegn, som er almindelige hos en person, der er udsat for vold 👇

FYSISKE TEGN:
Mavepine, hovedpine, hårtab, generelt dårligt helbred, fysiske skader der ikke kan forklares, udseende og kropsvægt forandrer sig drastisk, har meget tøj og/eller kraftig makeup på, som kan dække mærker på kroppen.

PSYKISKE TEGN:
Svingende humør, dårligt selvværd, besvær med at drage omsorg for sine børn, skyld og skamfølelse, angst, depression, nervøsitet, søvnproblemer, træthed, koncentrationsbesvær og selvmordstanker.

SOCIALE TEGN:
Isolerer sig, mister kontakt til familie og venner, nedsat evne til at passe et arbejde, samarbejdsproblemer, aflyser eller glemmer aftaler, giver utroværdige forklaringer, forsvarer sin partner, selvom han er voldsudøveren.

Har du en mistanke om, at en kvinde, du er i kontakt med, er udsat for vold? Så kan du eller hun ringe til Danners døgnåbne rådgivning på 3333 0047.

Tak for omsorgen ❤