Berlinale 70

Torben Skjødt Jensen skriver på Facebook:

Idag starter så Berlin Filmfestival, og det er så faktisk et jubilæum da det er nummer 70 i rækken for dem dernede. Og når jeg så rejser derned imorgen, for at joine min gode ven og filmdistributør Jan Schmidt, har jeg også et slags jubilæum for det er så 40 år siden at jeg første gang deltog i festivalen, 1980 står der på det første kort, og det er så sket en del gange derefter som I nok kan se på min væg, det er faktisk nemmere at “pinne” ud at jeg over de sidste 40 år har misset 6 festivaler – i 1990,97,2002,06,07 og så sidste år 19 – og det har der jo sikkert været en eller anden god grund til.
Der er sket meget gennem de 40 år som er løbet gennem timeglasset – det første 10 år var jo stadig med Muren omkring Berlin, og turen foregik med nattoget ned igennem DDR med alle de pudsige genvordigheder det så bød sig – et højdepunkt for mig personligt var selvfølgelig 1993 hvor min film “Flâneur” var i det officiellle program og jeg fik mig en tur på scenen i den fantastiske Zoo Palast biograf, men der har gennem årene også været mange forevisninger på markedet i Berlin som har åbnet mange døre for nye samarbejder i verden, festivaldeltagelser med mine film, og mødet med kollegaer og andre som er blevet gode venner. Og ikke mindst de mennesker man har mødt i netop Berlin og stadig ser tit – både her og der – ikke mindst Ulf Peter Hallberg, der også assisterede mig i 17 da jeg, netop under filmfestivalen, optog Berlinscenerne til min Strungefilm.
Så der er frygteligt mange minder og sindsygt mange fantastiske filmoplevelser at vende tilbage i Berlin – så der gør jeg altså igen fra imorgen.
Wir sehen uns ….