RELATIONSHIP STATUS: IT’S COMPLICATED

Peer Aagaard skriver på Facebook:

Det virkelig sårende var at høre hoverende brexiteers tale om os på kontinentet i de samme vendinger, som vi alle brugte om nazisterne i maj 1945: en ond besættelsesmagt, som nu endelig var overvundet. Vi er da stadig venner, er vi ikke?

Det virkelig skræmmende var at se tusinder forsamlet på Parliament Square, mens de tiljublede højre-ekstremisten, racisten og populisten Nigel Farage, der lod sig fejre som en diktator, selv om hans bundfalds-parti ikke fik et eneste mandat ved det sidste parlamentvalg – ikke en gang en plads til Farage selv blev det til.

Det virkelig tragikomiske var at opleve danske politikere fra det yderste højre prøve at bilde folk ind, at Danmark snart følger i Storbritanniens fodspor, velvidende at den seneste måling viser, at 77% af danskerne ønsker at forblive i EU og kun 13% vil ud.

Det virkelig rørende var at opleve de utallige briter, som rakte hånden ud til venskab med resten af Europa i tårevædede budskaber på de sociale medier.

Bye, bye Britain, my love. Don’t be a stranger.