Hvorfor skulle Dansk Supermarked eller Silvan betale en mindsteløn for at få stillet varer på plads, når de kan få masser gratis tvangsarbejdskraft fra staten?

Af Pelle Dragsted

Det er en fantastisk idé hurtigt at gøre nyankomne flygtninge til en del af “arbejdsfællesskabet”.

Men det er desværre ikke det regeringen vil. I stedet skal de nyankomne ligesom andre ledige arbejde uden de rettigheder, som vi normalt har, når vi går på arbejde: ret til at optjene dagpenge, ret til at optjene feriepenge, ret til at være medlem af en fagforening og kunne vælge en tillidsrepræsentant, ret til at indgå overenskomst.

Det mest paradoksale er, at kravet om 37 timers ulønnet tvangsarbejde vil støvsuge arbejdsmarkedet for netop den type rigtige job, som de selv samme flygtninge og andre ledige med jobvanskeligheder ville have mulighed for at bestride.

Hvorfor skulle Dansk Supermarked eller Silvan betale en mindsteløn for at få stillet varer på plads, når de kan få masser gratis tvangsarbejdskraft fra staten?

Læs klummen i Dagbladet Information her.

Del gerne videre.