Den amerikanske angreb på Iran

Peer Aagaard skriver på Facebook:

Den globale betydning af det angreb, som USA har foretaget i Iran kan ikke overvurderes: Verden står nu overfor en katastrofal situation i et i forvejen ustabilt Mellemøsten.

Blandt reaktionernes bør nævnes:

– Det officielle Iran har svoret, at man vil hævne sig brutalt på USA.
– USA opfordrer alle landets statsborgere til omgående at forlade regionen
– Ledende politikere fra store dele af verden udtrykker forfærdelse over udviklingen. Fx har den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden skrevet på nettet, at Trump har smidt en antændt dynamitstang ned i en krudttønde
– En talsmand for den russiske regering kalder USA’s bombning tankeløs
– Analytikere fra BBC, Washington Post, New York Times, CNN og adskillige andre forventer, at en formel krig snart erklæres i området med risiko for spredning til andre lande.

Manden bag angrebet – Donald Trump – opfører sig i mellemtiden meget ukarakteristisk og tier. Hans eneste tweet i de sidste mange timer har været et billede af det amerikanske flag. Sjældent har et billede varslet så ilde for fremtiden.

Det helt vilde i denne sammenhæng er dog, at ingen kan afvise, at USA’s angreb simpelthen er Donald Trump’s forsøg på at aflede opmærksomheden fra den rigsretssag, han er oppe imod. Rundt omkring på kloden må vi alle stille os selv spørgsmålet: kan USA’s præsident virkelig finde på at kaste verden ud i endnu en krig for sin egen forfængeligheds skyld? – Kender man Trump, må man med rædsel erkende, at svaret er ja.