‘Sorry we missed you’ er simpelthen så vigtig

Peter Schønau Fog skriver på Facebook;

Der skulle en 16 årig svensk skolepige til før vi åbnede øjnene for klimakrisen, og der skal åbenbart en 83 årig engelsk filminstruktør til for at åbne vores øjne for effekten af privatisering af det offentliges ansvarsområder, som fører til en krise, der ikke blot rammer den enkelte, dennes familie, men også den humanisme og tillid som er helt central for at et samfund overhovedet kan hænge sammen. Eller med andre ord vil hele samfundet kollapse nedefra, hvis ikke der gøres radikalt op med den voksende kapitalistiske og teknologiske dehumanisering.

“Sorry we missed you” er titlen på Ken Loach’s seneste film, som går i danske biografer nu. Dens filmiske kvaliteter er indiskutable, men dens mål er så langt, langt vigtigere end dens midler, at filmanmeldelser af den er ligegyldige.

Filmen, “Sorry we missed you”, er simpelthen så vigtigt et opråb, at enhver, uanset partifarve, der har den mindste interesse i det samfund vi lever i netop nu, må og skal opleve den, for at vi sammen kan finde vej tilbage til et samfund, hvor der er tid og råd til noget så fundamentalt som medmenneskelighed.