En John Lennon-note

Asger Schnack skriver på Facebook:

John Lennon (9.10.1940-8.12.1980). En John Lennon-note: Det er i dag 39 år siden, John Lennon blev skudt foran Dakota-bygningen i New York. ”Tyger, tyger, burning bright / I pray the Lord my soul to keep / In the forest of the night / Cover him over, and let him sleep”, lyder det i sidste strofe af Bob Dylans mindesang ”Roll On John”. Første og tredje linje citerer de to første linjer af William Blakes digt ”The Tyger” fra ”Songs of Experience” (1794): ”Tyger, Tyger burning bright, / In the forests of the night”. (Dog har Dylan ’forest’ i ental). ”Roll On John” afslutter albummet ”Tempest” (2012). Den traditionelle ”Roll On, John” sunget af Bob Dylan kan høres på bootleg-cd’en ”Folksinger’s Choice” (Live radio performance, March 11th, 1962, with Cynthia Gooding) – altså netop 50 år, før ”Tempest” udkom. Trivia: Alle vi, der levede dengang, husker, hvordan vi fik nyheden om John Lennons død at vide. Jeg ser for mig fotokopieringsrummet på Gyldendal tidligt om morgenen, før forlagets ansatte var mødt på arbejde, nyheden i telefonen, da jeg ringede hjem, og lidt senere Poul Borum i baren i Café Sommersko (han havde ikke hørt nyheden). (Det var blevet den 9. december om morgenen, før nyheden nåede de danske medier). En chokeret by. I DK redigerede Steen Møller Rasmussen en samling mindedigte i bogform under titlen ”Remember Love”. Digtene til antologien var indsamlet via en annonce i MM. (Illustration: forsiden af ”Remember Love – John Lennon 1980”, redigeret og udgivet af Steen Møller Rasmussen i 1981, her som biblioteksbog)