Den Næste Generation (3. program)

Af Jens Philip Yazdani på Facebook

I dagens udgave af Den Næste Generation, som er i radioen kl. 11!, er jeg taget ind på Borgen for at konfrontere magthaverne.

Jeg medbringer nogle af de løsninger, vi igennem 1. og 2. program har fundet på, hvordan vi kan vende kurven – og sikre, at unge får det bedre. Og ikke værre, som desværre er den vej, udviklingen er gået de sidste mange år.

Det er nemlig en udvikling, vi skal have gjort op med. Det vil det nye flertal heldigvis i forvejen; de har lovet en ny retning for Danmark – også i uddannelsespolitikken.

Men hende, der står i spidsen for denne retning, Pernille Rosenkrantz-Theil, gider fortsat ikke stille op.

Jeg spørger derfor to af hendes støttere, Anne Sophie Callesen, undervisningsordfører for Radikale Venstre & Astrid Carøe, ungdomsuddannelsesordfører for SF, om vi kommer til at se et egentligt (og tiltrængt) paradigmeskift i uddannelsespolitikken. Et opgør med nedskæringer, præstation og hastighed. Og om de vil forpligte sig på vores løsninger.

Men inden da snakker jeg med Merete Riisager, tidl. undervisningsminister & medlem af Liberal Alliance, som giver et (som efterspurgt!) borgerligt-liberalt take på ungdommens mistrivsel.

Lyt med! Det er spændende sager…