Morgentur

Af Claus Pogel

Vi slentrer ned ad Oberbaumbrücke til for at få taget det sædvanlige foto, hvor vi bøjer nakken og sætter flasken for munden med Fernsehturm knejsende i baggrunden og Sprees stille, mørke løb under os.

Vi fortsætter vores gang ned mod Falckensteinstraße og Jasmin for at få slukket tørsten, og som altid er stemningen på knejpen helt stenet og de morgentørstige står svajende som siv i vinden med krydser i øjnene.

Vi drejer om hjørnet, og sigter ned mod højbanens smukke, sorte jernkonstruktion på Skalitzer, og passerer snart de mørke afrikanske pushere , der står og falbyder deres små poser marihuana til tilbudspris under hvælvingerne ved Görlitzer.

Vi rammer Kottbusser Tor samtidig med de narkohungrende junkier, der med deres stive blikke støvsuger enhver, der potentielt kunne bidrage med et fix, mens de tyrkiske grønthandlere fylder op med bananer, radiser og kålhoveder.

Vi får et bord med udsigt ud til piletræerne langs Landwehrkanal inde på Ankerklause, og bestiller mexicanske pandekager og – selvfølgelig – en fadøl til at skylle efter med, så vi har noget at stå imod med resten af dagen på Hahn’en 🍺