Morgentur

Af Claus Pogel

Vi slentrer ned ad Oberbaumbrücke til for at få taget det sædvanlige foto, hvor vi bøjer nakken og sætter flasken for munden med Fernsehturm knejsende i baggrunden og Sprees stille, mørke løb under os.

Vi fortsætter vores gang ned mod Falckensteinstraße og Jasmin for at få slukket tørsten, og som altid er stemningen på knejpen helt stenet og de morgentørstige står svajende som siv i vinden med krydser i øjnene.

Vi drejer om hjørnet, og sigter ned mod højbanens smukke, sorte jernkonstruktion på Skalitzer, og passerer snart de mørke afrikanske pushere , der står og falbyder deres små poser marihuana til tilbudspris under hvælvingerne ved Görlitzer.

Vi rammer Kottbusser Tor samtidig med de narkohungrende junkier, der med deres stive blikke støvsuger enhver, der potentielt kunne bidrage med et fix, mens de tyrkiske grønthandlere fylder op med bananer, radiser og kålhoveder.

Vi får et bord med udsigt ud til piletræerne langs Landwehrkanal inde på Ankerklause, og bestiller mexicanske pandekager og – selvfølgelig – en fadøl til at skylle efter med, så vi har noget at stå imod med resten af dagen på Hahn’en 🍺

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.