DA BLACKMORES REGNBUE LÅ OVER DET SYDLIGE KØBENHAVN

Af Thomas Vilhelm på Facebook

‘F…, nu tager du dig sammen, Rasmussen’, for det gennem lydtekniker og producer Flemming Rasmussens hoved, da køretøjer med grej og musikere pludselig holdt ude foran Sweet Silence studiet i Strandlodsvej på Amager en vinterdag i starten af januar 1980. Flemming var just fyldt 22 år allerede med en flot karriere bag sig i sit fag opnået gennem blot fire sæsoner fra han kom i lære i 1976.

Ud af bilerne steg flere af de helt tunge drenge på den britiske rockscene heraf to eks Deep Purple folk fra den sagnomspundne Mrk. II besætning nemlig guitarhelten Ritchie Blackmore og den bundsolide bassist Roger Glover ledsaget af supertrommeslageren Cozy Powell og keyboardtroldmanden Don Airye.

Holdet kaldet Rainbow gjorde stop i København for i al hast at indspille et instrumentalnummer skrevet af Blackmore, ‘Weiss Heim’, beregnet til B-siden af singlen ‘All Night Long’. De kompetente herrer udtrykte deres begejstring for unge Rasmussens arbejde bag pulten og vendte retur september samme år for at tage hul på et helt album.

Rainbow med Glover som producer plus vokalisten Joe Lynn Turner samt den nye trommeslager Bobby Rondinelli bookede en lille måneds tid til færdiggørelsen af ‘Difficult To Cure’, et ganske effektivt Hardrock album med pænt kommercielt potentiale der udkom i starten af 1981.

LP’ens mest kendte nummer ‘I Surrender’ er skrevet af den driftsikre hitlisteleverandør Russ Ballard, mens resten hovedsageligt bærer Blackmore og Glovers signatur med lidt assistance fra Airey og Lynn Turner. Dog er titelsangen en noget pompøs fortolkning af det udødelige tema fra Beethovens 9. symfoni.

Blackmore er en stjerne med ikke just lave tanker om egen person og ditto fortræffeligheder. Hans excentriske sider og solistisk indiskutable evner plus Flemmings arbejde iøvrigt med Rainbow kan du læse meget mere om i ‘Sweet Silence – Flemming Rasmussens historie fortalt til Thomas Vilhelm’, som vi knokler på højtryk med at få klar til foråret 2020.

Vi lover masser af rock og rul anekdoter om markante navne fra ind- og udland. Ikke kun musiknørder kan godt begynde at glæde sig.