Det er ikke sådan at alt er perfekt

Af Eva Flyvholm, Enhedslisten

Vi har forhandlet, om en ny retning for dansk politik i flere uger, og nu er det endelig lykkedes!

Vi er blevet enige, om en vildt ambitiøs grøn omstilling med klimalov og hele svineriet. Vi er enige om, at der skal investeres i vores uddannelser, at der skal indføres minimumsnormeringer i børnehaver og vuggestuer og at vores velfærd og sygehuse skal have et løft og flere kollegaer.

Vi har også fået igennem, at børnene skal ud af Sjælsmark, at Danmark igen skal tage kvoteflygtninge, og at udviste børn som Mint, skal have en chance for at blive genforenet med deres familier.

Vi har også fået sort på hvidt, at jagten på hjemløse skal stoppes, at flere skal have mulighed for gratis tandlæge, et opgør med fattigdomsydelserne er i gang. Og en masse andet godt.

Det er ikke sådan, at alt er perfekt. Især i forhold til flygtninge, ønsker vi en mere human politik, end Socialdemokratiet står for, og det vil vi kæmpe videre for, hver eneste dag.

Men jeg er enormt stolt, over alle de ting, vi har fået igennem i forhandlingerne. Vi turde fx næsten ikke tro på, at det var muligt at få de andre partier med på 70% reduktion i drivhusgasser, men vi pressede på, og med hjælp fra stærke grønne stemmer og bevægelser lykkedes det.

På samme måde, er der meget andet, der er lykkedes. Ikke mindst, at vi skal gøre op med den ulighed der har hærget vores samfund alt for længe. Det er et kæmpestort skridt. Nu glæder jeg mig til, at få det ført ud i livet.

Tak til alle, der har kæmpet med os, og stemt for at få det til at lykkes! Og wuhu for Pernille Skipper!