Sort som asfalt eller ægte grønt?

Af Henning Hyllested på Facebook

Med den aftale, der nu er indgået mellem S, R, SF og EL ligger det nu helt fast, at forligene om Togfonden.dk og Bedre og Billigere Kollektiv Trafik videreføres, hvis Mette Frederiksen danner regering inden længe. Det fastslås i aftalen, at “en ny regering vil endvidere respektere alle gældende forlig”.

På direkte forespørgsel har Mette Frederiksen garanteret, at Togfonden og Bedre og Billigere… ikke bare gøres til en del af en kommende infrastrukturaftale.

Og lige nøjagtig dette scenarie har jeg været nervøs for, fordi både den plan, som V, LA, K og DF lagde frem inden valget, men også socialdemokraternes plan begge altovervejende er sorte som asfalt og først og fremmest er (motor)vejplaner. Helt umulige at tilslutte sig for Enhedslisten.