Farvel barndom

Af Asger Schnack på Facebook

Jeg begik en fejl her til aften. Jeg tænkte, i det gode vejr, og sankthansaften, jeg cykler ud til min barndoms hood og ser på havet og måske et bål. Jeg havde glemt bilerne, der kørte i en tæt række hele vejen ud ad Strandvejen. A-l-t for store, a-l-t for dyre biler. Alt, alt for mange! Min mund blev fyldt med udstødning, inden jeg nåede Dyrehaven, mine lunger tør jeg slet ikke tænke på. Hvor mange millioner kilometer skal ’danskerne’ køre i bil, før ’danskerne’ har kørt nok i bil? En bil er god til lange ture på landevejen, men for mennesker er bilbyen en lidelse. Halvvejs ude har vi Hellerup, selve Helvede, Venstre-vælgernes ejendomsret til egen vinding. Snart derefter ser vi havet. Åh ja, in another lifetime lå jeg i sejlbåd ud for Bellevue og drak øl sankthansaften. Nu hurtigt forbi. På vejen tilbage, ind gennem Dyrehavsbakken, på cykel igen, via Bloksbjerget, ned under viadukten til Ordrups himmel! Ordrup Jagtvej, min barndoms boligblok, hvad fuck! De har jævnet forhaven med jorden og lavet parkeringsplads, bygget nogle store sortgrå kasser på grunden. Nogen må have ejet den og solgt den fra. Her skal jeg ikke tilbage. Det var sidste gang, jeg cyklede uforvarende forbi. Farvel barndom! Det var hyggeligt at møde dig. Gensyn ønskes ikke.

Reklamer

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.