Historien om en Laid Back musikvideo

Af Peter Ravn

I går var vi til musikkritikernes prisfest Steppeulven. Årets pionerpris gik til bandet Laid Back, som var til stede og gav et par numre. Da de i sin tid havde indspillet deres legendariske nummer White Horse, blev jeg hyret til at lave videoen. Jeg var 26 og budgettet var på 500.000 kr. Det var mange penge dengang. Vi indspillede det meste på Københavns Politigård, som jeg havde valgt som location. Efterhånden som nummeret var blevet spillet højt og mange gange på vores medbragte monitors, begyndte det at gå op for politifolkene, som hang ud af vinduerne, at nummeret handlede om stoffer. Så selvom vi havde fået tilladelse, kom de og sagde, at det ville de ikke være med til. Der havde vi heldigvis fået det meste i kassen, men scenen, hvor den store mand går igennem gårdene, filmede vi diskret, mens politiet førte os ud af bygningen. Så tog vi over til funkisbygningen Hotel Astoria, som var den anden location, jeg havde valgt, og skød resten af videoen. Der var vi heller ikke særlig populære, for jeg havde bestilt en hvid pony til den sidste optagelse, og selvom den virkede både tryg og glad, kom den alligevel til at skide i både elevatoren og på hotelværelset.

Videoen er filmet af Dan Lausten og klippet af Kristian Levring.

Foto: Christopher Hesselberg

%d bloggers like this: