Massehysteri: ‘Den danske sang er en ung blond pige’

cyklendepiger

Denne morgen taler alle om historien fra Kristeligt Dagblad på DR som alle deler med stor forargelse. Det er imidlertid vigtigt at læse hvad professor Mads Mordhorst fra CBS selv siger om avisartiklen. Læs også kommentaren i tweetet nederst i denne blog artikel.

“Jeg er i dag blevet interviewet til Kristelig Dagblad og det har ført en artikel, som er blevet voldsomt vinklet. Jeg kan se at jeg her et blevet tolket ind i en identitetspolitisk ramme, som jeg ikke deler.

Episoden, som artiklen bygger på, ligger næsten to år tilbage, og var en konkret episode. Efterfølgende talte vi om den, og der var ikke nogen, hverken blandt de ansatte eller i ledelsen, som var af den opfattelse, at den skulle føre til ændringer i forhold til regler eller andet. Modsat af hvad Kristelig Dagblad skriver, førte den netop ikke til en ’æreskrænkelsessag’.

Det er min opfattelse, at et universitet er et sted, hvor der skal være højt til loftet, frie meningsudvekslinger så få regler som mulig.”

Det er vand på VLAK+DF møllen, der selvsagt benytter lejligheden til at score populistiske stemmer.

Twitter reaktioner: