JAKOB BRO – FYRRE & FLAMME

jjakob.bro.solo.0-thumb-1200

Af Lars Movin på Facebook

Jeg bliver lige nødt til at lette mit indre overtryk efter torsdag aftens koncert i Brorsons Kirke på Nørrebro i anledning af guitaristen Jakob Bros 40-års fødselsdag. Sjældent har jeg dog været vidne til noget mere fornøjeligt og berigende. Fire timers koncert (og digtoplæsning), hvor delikatesserne bare blev ved med at komme. Det var som musikkens og poesiens svar på Noma, hvor det ene sansechok stod i kø efter det andet. Det åbnede med en duet mellem Søren Kjærgaard og Palle Mikkelborg på henholdsvis kirkeorgel og trompet. Så var niveauet ligesom lagt. Derpå en virtuos og gennemmusikalsk solo-performance af New York-trommeslageren Joey Baron. Så oplæsning ved Jørgen Leth med backing af samme Baron og den uforlignelige bassist Thomas Morgan (en sikker musikalsk rygrad aftenen igennem). Og så, og så, og så … Laura Toxværd, Thomas Knak, Peter Laugesen, Jesper Zeuthen og mange flere. Og også mere Baron, mere Mikkelborg, mere af det hele i stadig nye konstellationer + naturligvis fødselaren selv. Og alt serveret helt i Jakob Bros ånd: neddæmpet, forfinet, nuancerigt og alligevel med nerve, temperament, energi. Perfekt musik til en informationsovermættet tid, hvor sanserne skriger på ro og fordybelse. Og bedst som man næsten ikke kunne klemme mere ned (Søren Kjærgaards solopiano et stykke henne i andet sæt var endnu et højdepunkt): en fantastisk oplivende og opmuntrende finale, først med en fænomenal og humoristisk trommeduel mellem Kresten Osgood og Joey Baron og derpå poesi-battle mellem Peter Laugesen og Jørgen Leth, som (båret frem af rytmeduoen Baron og Morgan) skiftedes til at udfordre hinanden med spontant valgte klip fra deres respektive poesibøger. Det var, så tårerne stod i øjnene af grin og taknemmelighed. Tak for en mageløs aften! Og husk: køb Jakob Bros plader, også den nye: “Returnings”!

Lyt til RETURNINGS med bonus track på Film & Musik-bloggen her.

%d bloggers like this: