Kapelmesterens dagbog: En sidste tur med Peter

marcus-winther-john-per-loekkegaard-2018-kapelmesterens-dagbog-en-sidste-tur-med-peter-bog-med-bloedt-omslag

“Kapelmesterens dagbog” er en gribende fortælling i ord og billeder om den sidste turné med en levende legende. Peter Bellis liv har budt på vilde op- og nedture og det samme gør det sidste år på landevejen i rock’n’rolls tro tjeneste. Kapelmester (bandleder), Marcus Winther-John går helt tæt på i sin beretning om denne unikke rejse i samspil med et unikt billedmateriale fra bag kulisserne, på scener og landevejen. Fra Christiania til Smukfest og fra Frederikshavn til Bornholm.

“Rock’n’roll er ikke et job som Peter kommer hjem og hænger i skabet som et sæt arbejdstøj efter fyraften. Han investerer sig kompromisløst med hele sin krop og sjæl, 24 timer i døgnet, året rundt! Og det gør bølgerne som livet kommer i euforisk høje eller afgrundsdybe. Måske er det én af grundene til, at det har været så vild en rejse. Jeg kan i hvert fald konstatere her, 7 år, 4 albums, hundredvis af koncerter og ti-tusindvis af kørte kilometer senere, at jobbet som Peter Bellis kapelmester ikke er som noget som helst andet, jeg har haft eller overhovedet hørt om!

På mange måder har 2017 været en koncentrat af de følelsesladet, sjove, svære, historiske og til tider surrealistiske oplevelser vi har delt siden 2010. Undervejs har de store opture fået modspil af udfordringer, der i yderste tilfælde har været med livet som indsats. Som Peter selv, har disse 58 afskedskoncerter været mange ting for mange folk men kedeligt har det aldrig været!”

– Uddrag fra introduktion, “Kapelmesterens Dagbog”

Marcus Winther-John skriver på Facebook:

Granvoksne mænd med tårer strømmende ned i deres fadøl, kvinder på min mors alder der skejer ud som teenagere på Hithouse i `66. Allerede fra sidste års første koncerter stod det klart, at denne tur ville være noget udover det sædvanlige.

Og 2017 havde i den grad også nogle vilde rutsjeture i ærmet til mig. Her viste turene ud på landevejen med min skønne, dysfunktionelle rock n roll familie sig som en livline. Et fantastisk forum at nyde ”nuet” i, noget man så let glemmer når man ikke kan se en ende på tingene.

Peter Belli er mange ting for mange folk, også for mig! En legende i sin egen levetid, Ulven, stemmen, bandfælle men også … min ven.

Jeg er så stolt af den historie det er blevet til (i symbiose med Pers, og i visse tilfælde også min søn Williams, fantastiske billeder) ikke kun om min vens rørende afsked med sit publikum, men også min tur som hans betroet ”kapelmester” i en turbulent tid.

Den udkommer i dag som ”Kapelmesterens Dagbog” og jeg håber I har lyst til at tage med på turen!