Nikolaj Steen har fået nok

nikolajsteen2

Af Nikolaj Steen på Facebook (følg på Twitter her)

FARVEL OG TAK!

Jeg er nødt til at stoppe med at skrive om andet end ligegyldigheder i det offentlige rum.
Jeg føler mig tvunget til at lukke mig inde i min menings-boble, og det er jeg rigtig ked af. Jeg har altid syntes, det er vigtigt at debattere med mennesker, man ikke er enige med. Jeg har altid forsøgt at holde en fin og sober tone. Jeg har intet imod at være uenig. Jeg synes tværtimod, at det fremmer debatten at diskutere med folk, men ikke er enige med.
Men jeg vil ikke acceptere måden, min mund bliver forsøgt lukket på af politikere, journalister og tosse-bloggere. Disse mennesker ødelægger PRÆCIS alt dét, dette medie kunne være så godt til. De skriver deres artikler i forhold til, hvad der lige rører på sig her på Facebook. Det er dovent, og altid vinklet med den politiske overbevisning dette medie lige har. Politkere og spindoktorer forsøger ligeledes at lukke munden på folk der er uenige, ved samlet og i koordineret flok at banke løs på andre i hæmningsløse og ondskabsfulde raids. Det var jeg udsat for i sommer af en flok politikere og spindoktorer fra Venstres inderkreds. Det er en blanding af latterliggørelse, hånende nedladende og brutal arrogance og de opnår det de vil. De smadrer folk til tavshed. Det er et kæmpe problem for den offentlige debat og det holder menige som mig væk fra at ytre vores holdninger, hvilket sikkert også er præcis dét, der er meningen med disse raids. Det er altødelæggende for debatten.
Det er jo for fanden meningen, at vi skal blive klogere, lytte til hinandens holdninger, række ud eller i det mindste være enige om at være uenige, og at verden er fyldt med divergens holdninger. Men dem der råber højst og tæsker løs i længt tid, vinder desværre krigen på de sociale medier.
Nogle aviser har travlt med at brande mig som et menneske, der spreder FAKE-NEWS på de sociale medier. Forleden var det Ugebrevet Mandag Morgen. I dag er det Berlingske. For et par måneder siden skrev @Eva Agnete Selsing en fuldstændig umotiveret hadeartikel om mig, hvor hun tilsvinede mig, min tøjstil, mit arbejde, mine holdninger, min alder og egentligt ikke så meget andet. Bare en tilsvining. Et fuldstændig ukonstruktivt og latterligt angreb. Dette lod Berlingske debatredaktør hende åbentbart bare gøre, for det er desværre blevet stilen, hos Berlingskes bloggere. Et par måneder senere fyrede selveste debatredsktør AnneLise Marstrand-Jørgensen, fordi hun ikke længere passede ind i deres profil.
Man begynder at få en tanke om, der ligger andet bag, end fornuftig og nøgtern objektiv journalistik, fra Berlingske. Vil de lukke munden på folk, de ikke er enige med? Er det sådan borgerlig journalistik er blevet?
Personligt gik det for alvor galt i sommer, da jeg blev blokeret fra Trumps twitterprofil og ironisk skrev “mit liv peaker”. Dette udløste en massiv hetz mod min person, anført af Venstres politiske ordfører, @Jakob Elleman-Jensen, hans kollegaer, spindoktore og andre fra Venstres inderkreds, som på samme tid, inden for samme time gik ud og svindede mig til. Dette medførte en kugleregn af hånende og latterliggørende kommentarer fra bl.a kampagnechefen, fra folk i Venstres kommunikationsafdeling, sågar en eks. minister. Bølgen blev så efterfulgt af ivrige medløbere i form af kommunalpolitikere, unge venstreløver, landmænd og andre partistøtter, der blev grebet i blodrusen – og det endte så til sidst ovre hos de mest ekstreme DF’ere og tosser fra Nye Borgerlige, som så igen affødte tonsvis af hånende og hadefulde kommentarer fra deres bagland, som endeligt kulminerede i en håndfuld hademails og trusler fra facebooks national konservative tæskehold og til allersidst en bunke truende mails fra nazister og andre ekstremister. Alt, indenfor 24 timer.
I denne uge bliver der skrevet to artikler om mig på baggrund af et opslag på Twitter, som jeg havde delt fra en politiker på Facebook.
Det handlede om afgifter på el-biler og indbefattede en en grafik over hvilke lande der havde afgifter og hvilke lande der ikke havde. Grafikken var delt som en steppebrand af politkere og andre på facebook, ugen op til jeg selv postede den. Jeg lod mig rive med, og postede den derfor også med et citat fra Kristian Jensen om at; “denne regering var den grønneste i nyere tid”. Det viste sig dog, at grafikken var faktuel forkert, da Danmark ikke var det ENESTE land, men ét ud af fem, måske seks lande, der også krævede afgifter på El-Biler. Måske seks lande ud af hele verdens næsten 200 lande har afgifter på elbiler!?! Ja, hold da op! En kæmpe faktuel fejl. FAKE-NEWS. Den chance mod den borgerlige ikke gå fordi deres næsen og de besluttede at den historie da skulle bringes, med det samme.
Det skal siges at jeg naturligvis slettede grafikken, da jeg fandt ud af at den var fejlagtig og skrev en update, hvor jeg dementerede grafikken. Alligevel forårsagede det en artikel om min postering i “Ugebrevet Mandag Morgen”, skrevet af en ung og karriere-ivrig journalist-praktikant, om at jeg spreder fake-news på sociale medier, og nu kommer der minsandten endnu én. Denne gang fra BERLINGSKE, fra Journalisten @Martin Borre, der forleden skrev for at ville udspørge om mit opslag, vel at mærke EFTER jeg havde slettet og dementeret det. Men det stoppede ikke manden for alligevel at hive mig ind i debatten og skrive en artikel om det, med mig som “afsender” som fake-news-spreder. Jeg undrede mig over denne vedholdenhed fra journalisten om at hive mig med ind i denne fake-news debat, da jeg jo hverken er politiker, debatør, klummeskribent eller blogger, og at jeg skam også havde slettet og dementeret, inden han overhovedet skrev til mig.
Hvorfor Martin Borre ikke i stedet skriver en stærk, gravejournalistisk artikkel om de borgerlige click-bait-bloggere, som er ansat på hans egen avis og som helt uhæmmet, uden at skulle stå til ansvar for facts, skriver hvad der passer dem, undrer mig til stadighed. Men sådan er gamet blevet, og det vil jeg ikke være en del af.
Jeg kunne godt tænke mig at skrive om mine tanker. Jeg er ked af, hvis jeg engang imellem kommer til at poste noget, der er faktuelt forkert, og jeg er den første til med det samme at rette op på det med dementi, efterfølgende. Men prisen for indimellem at tage fejl er simpelthen for høj for en enlig ulv, som mig.

Tak til ytournel for lån af grafik!