Paul Pedersen i Galleri Specta

Af Lars Movin på Facebook

Siden debuten i Aarhus i midten af 1960’erne har Poul Pedersen (f. 1933) prøvet det meste: poesi, happenings, artists books, environments, objekter, skulptur, maleri. Alligevel slår han gerne knuder på både sig selv og sproget, når begrebet “kunst” kommer på tale. Hvor er det, kunsten opstår? I tanken? I materialet? I håndens møde med materien? I bevægelsen fra tanke til hånd? I værkets møde med publikum? Det spørgsmål bliver han ved med at brydes med. Ofte med alfabetet som redskab og motiv. “Bogstav-maleren” er han blevet kaldt. Og nogle af de seneste livtag med sproget og materialet – plus et udvalg af de lidt ældre – kan for tiden ses i Galleri Specta i Peder Skrams Gade. Det er et besøg værd. Få kan som Poul Pedersen pege på sammenhængen i sit oeuvre ved som en malerisk gestus at splitte netop dét ord ad: “sam-men-hæn-gen”.

Til 23. september.

%d bloggers like this: